Tentoonstelling in de Kalverpassage

Art Of The Brick

Tentoonstelling The Art of the Brick
— Tijdelijk in Nederland

De bejubelde expositie The Art of the Brick van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya is tijdelijk in Nederland. Honderd unieke
kunstwerken, gebouwd met meer dan één miljoen LEGO-stenen, zijn te zien in de Kalverpassage in Amsterdam. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben en trok wereldwijd al miljoenen bezoekers. 

Na het grote succes in 2014 is The Art of the Brick eindelijk weer terug in Nederland en nu bijna twee keer zo groot opgesteld met honderd kunstwerken. Aan de expositie is de prachtige galerie In Pieces toegevoegd, een multimediale samenwerking van Sawaya met de bekroonde Australische fotograaf Dean West.

LEGO speelgoed verheven tot kunstvorm

De New Yorkse kunstenaar Nathan Sawaya heeft het bekende LEGO speelgoed verheven tot kunstvorm en inspireert daarmee jong en oud. Bezoekers zien hoe je met verbeelding en creativiteit eindeloze mogelijkheden kunt bouwen: van de publieksfavoriet Yellow en een T-Rex van zes meter lang tot interpretaties van wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt.

Voor jong en oud, LEGO-fans en kunstliefhebbers

The Art of the Brick is een feest van herkenning voor alle leeftijden, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers. Voor kinderen zijn een gratis kinderaudiogids en speurtocht beschikbaar, waarmee ze langs de bouwwerken met duizenden LEGO-blokjes geleid worden en ze kunnen
op de foto met Blue guy sitting, een levensgroot menselijk figuur van LEGO. Om het bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te maken, wordt het uitgebreide protocol van de Museumvereniging gevolgd. De expositie beslaat maar liefst 3000m2, tickets worden per tijdslot gereserveerd en wordt georganiseerd in een zogenaamde ‘doorstroom-locatie’ waar de bezoekers lopend een route afleggen met één ingang en één uitgang. Zo worden de bezoekers zowel in tijd als in ruimte gespreid.

Nathan Sawaya, van bedrijfsjurist tot kunstenaar

Nathan Sawaya is een bekroonde kunstenaar en was de eerste kunstenaar ooit die het beroemde speelgoed transformeerde tot kunst. Hij bekleedt een toppositie in de wereld van de hedendaagse kunst en heeft een nieuwe dimensie toegevoegd door Pop Art en Surrealisme op een ontzagwekkende en baanbrekende manier samen te voegen. Zijn kunst bestaat uit het spelen met het materiaal, de kleur, de beweging, het licht en het perspectief.

Sawaya is de enige persoon ter wereld die zowel de titel LEGO Certified Professional als de titel LEGO Master Builder draagt. Sawaya, die eerder in New York carrière maakte als bedrijfsjurist, is nu schrijver, spreker en een van de meest populaire en award-winnende hedendaagse kunstenaars.

Kom je kijken?

The Art of the Brick is vanaf donderdag 10 december 2020 open voor publiek in de Kalverpassage en is slechts enkele maanden in Nederland te zien. Bestel tickets op artofthebrick.nl

The Art of the Brick is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, laatste toegang is om 16:30 uur. Op maandagen is de expositie gesloten, behalve tijdens de kerstvakantie en andere schoolvakanties. Zie de website voor de meest actuele openingstijden.

De Kalverpassage is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Kijk hier voor de route naar Parkeergarage Kalverstraat, die direct onder de Kalverpassage ligt. 

 

 

K
a
l
v
e
r
p
a
s
s
a
g
e
k
a l v e r
p
a s s a g e